20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama: Elie Wiesel a obligat umanitatea să acţioneze în faţa suferinţei

Barack Obama: Elie Wiesel a obligat umanitatea să acţioneze în faţa suferinţei

Scriitorul şi filosoful Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului, a fost “conştiinţa lumii” şi un “memorial viu” care a obligat umanitatea să acţioneze în faţa suferinţei, a transmis preşedintele american Barack Obama, după anunţul privind decesul laureatului Premiului Nobel pentru Pace, potrivit DPA, citată de Agerpres.

"A vorbit nu doar împotriva antisemitismului, ci împotriva urii, bigotismului şi intoleranţei în toate formele lor", a spus Obama.

"Ne-a implorat pe fiecare dintre noi, ca naţiuni şi fiinţe umane, să facem acelaşi lucru, să ne vedem pe noi înşine în celălalt şi să facem reală promisiunea 'de a nu se mai întâmpla niciodată'", a declarat liderul de la Casa Albă.

Obama a amintit de vizita sa din 2009 la fostul lagăr de concentrare Buchenwald împreună cu Wiesel şi a spus că a fost onorat că acesta l-a numit prieten.

Preşedintele american l-a mai elogiat pe Wiesel pentru că a acţionat pentru a sta mărturie într-un mod care a schimbat lumea. "Să ne imaginăm pacea şi justiţia care ar fi posibile în lumea noastră dacă am trăi cu toţii ca Elie Wiesel", a mai spus Obama.

Scriitorul şi filosoful american de origine română Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1986, a încetat sâmbătă din viaţă, la vârsta de 87 de ani.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...
Ultima oră
Pe aceeași temă