10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama CERE combaterea corupţiei în Kenya

Barack Obama CERE combaterea corupţiei în Kenya

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îndemnat liderii politici din Kenya să intensifice acţiunile împotriva corupţiei, să consolideze democraţia şi statul de drept, la finalul vizitei de trei zile efectuate în ţara în care a trăit tatăl său, informează Mediafax.

În discursul rostit la finalul vizitei, Obama a salutat progresele economice şi politice înregistrate în Kenya în ultimii ani, cerând însă reforme suplimentare pentru ieşirea din “colţurile întunecate ale trecutului”.

Citește și: De ce vrea Barack Obama ca Marea Britanie să rămână în UE

“S-au înregistrat multe progrese de care sunt mândru. Sunt veşti bune”, a declarat Obama în faţa a aproximativ 4.500 de tineri kenyeni adunaţi în Arena Safaricom din Nairobi, conform The New York Times.

În discursul sîu, Obama a pledat și pentru intensificarea acţiunilor de combatere a corupţiei şi pentru depăşirea discriminării femeilor şi fetelor în societatea tradiţională patriarhală.

Citește și: Barack Obama condamnă atacul ARMAT de la biserica afroamericană

“Întrezărim viitorul Kenyei la orizont, dar sunt necesare decizii dure. Kenya este într-un moment de răscruce, un moment cu riscuri, dar şi cu un enorm potenţial de progres”, a subliniat preşedintele SUA.

Astfel, președintele american a subliniat că tradițiile conform cărora femeile și fetele sunt trataca ca cetățeni de randul doi sunt ”rele”. 

Barack Obama a sosit vineri seară în Kenya, în prima vizită efectuată în calitatea de preşedinte în ţara în care a trăit tatăl său. Avionul prezidenţial american a aterizat vineri seară pe Aeroportul internaţional Jomo Kenyatta din Nairobi, unde au fost luate măsuri speciale de securitate.

După ce a fost întâmpinat de preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, şi de alţi oficiali de rang înalt, Obama a fost dus în centrul oraşului Nairobi, pentru un dineu informal. Preşedintele Statelor Unite a luat masa cu bunica adoptivă – căreia i s-a adresat cu “Buni” sau “Mama Sarah” – cea care l-a crescut pe tatăl său, Barack Hussein Obama sr., un fost oficial guvernamental kenyan decedat în 1982, la vârsta de 46 de ani.

La dineu au fost prezente şi alte rude ale preşedintelui SUA, inclusiv sora sa vitregă, Auma Obama. Sâmbătă, Barack Obama a participat la Summitul Global al Antreprenoriatului (GES). Duminică, preşedintele Statelor Unite merge în Etiopia.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă