12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBarack Obama estimează că nu va fi soluționat probabil conflictul din Siria...

Barack Obama estimează că nu va fi soluționat probabil conflictul din Siria până la încheierea mandatului său

Președintele american, Barack Obama, a estimat vineri că nu va fi soluționat probabil conflictul din Siria înainte de plecarea sa de la Casa Albă, la începutul lui 2017, și și-a reafirmat convingerea că nu există ''o soluție militară'' la conflict, relatează AFP.

Într-o declarație la canalul de televiziune Al-Arabiya, Obama a apreciat situația din Siria ca fiind ''extrem de complexă''.

Întrebat dacă acest conflict, care s-a soldat cu peste 220.000 de morți, va fi soluționat până la finalul mandatului său, în ianuarie 2017, Obama a răspuns: ''Probabil că nu''.

Este ''un război civil care rezultă din vechi tensiuni. Nu este ceva care a fost provocat de către Statele Unite și nu este ceva care ar putea fi stopat de către Statele Unite'', adăugat Obama, estimând că ''prea des în Orientul Mijlociu oamenii atribuie toate responsabilitățile'' Washingtonului.

Subliniind că opțiunea militară ''nu poate fi soluția'', președintele american a reafirmat că rezolvarea conflictului trebuie să aibă loc în cooperare cu monarhiile din Golf, cu care s-a întâlnit la Camp David (SUA), dar și cu alte țări din regiune, precum Turcia.

''Pentru soluționarea gravei crize umanitare, este mai coerent pentru noi de a coopera cu ele decât de a acționa într-o manieră unilaterală'', a adăugat președintele Obama.

AFP amintește că SUA au demarat la începutul lui mai acțiunea de instruire a unui mic grup de rebeli moderați în Iordania pentru a lupta împotriva organizației Statul Islamic (SI) potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă