16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialObama, vizită istorică în Alaska: De ce schimbă numele celui mai înalt...

Obama, vizită istorică în Alaska: De ce schimbă numele celui mai înalt munte din America de Nord

Președintele american Barack Obama va călători în Alaska, unde va schimba numele celui mai înalt munte al țării pentru a aduce un omagiu populației native a regiunii, dar și pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale și schimbărilor climatice. Călătoria lui Obama este una istorică, întrucât este primul președinte american în exercițiu care a vizitat Alaska, informează CNN

Astfel, muntele McKinley va deveni muntele Denali, o schimbare pe care nativii din Alaska o cer de zeci de ani. Muntele a fost numit după președintele american de McKinley, care a candidat și a câștigat fotoliul de la Casa Albă în 1896, însă localnicii au continuat să îi spună Denali, denumirea în limba Athabascan a nativilor din Alaska. 

Totodată, vizita lui Obama face parte și din programul cu care a candidat la președinția SUA privind combaterea încălzirii globale, întrucât Muntele Denali, dar și toată regiunea Alaska sunt amenințate de pericolul încălzirii globale.

Astfel, timp de o săptămână, Barack Obama va atrage atenția asupra nevoii de a proteja mediul și asupra efectelor negative ale încălzirii globale și schimbărilor climatice.

Președintele va vizita un lac glaciar care a început să se topească și se va întâlni cu un pescar din satul Dillingham, pentru a arăta oamenilor efectele devastatoare ale încălzirii globale.

De asemenea, Obama va discuta cu localnicii despre modul în care Guvernul îi poate ajuta să se pregătească pentru efectele schimbării climatice, care vor include întreruperea sezonului de vânătoare din timpul iernii și condiții ostile pentru pești și viața subacvatică.

Topirea rapidă a ghețarilor din zona arctică reprezintă o problemă atât din perspectivă militară, cât și din perspectivă economică. 

Însă, cei mai afectați de schimbările climatice din Alaska sunt pescarii care generații întregi au trăit de pe urma temperaturilor constante ale Alaksăi. În acest context, Guvernatorul Alaskăi a avertizat de curând că patru sate se află în”pericol iminent” și trebuie relocate

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă