13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Bărbat arestat la Casa Albă, după ce a sărit peste un...

VIDEO. Bărbat arestat la Casa Albă, după ce a sărit peste un gard de protecție

Un bărbat a fost arestat după ce a escaladat gardul Casei Albe şi a intrat pe peluză, dar fără a ajunge la clădirea în care locuieşte preşedintele american.

"Către ora (locală) 19.16 (joi, 2.16, ora României), un individ a escaladat gardul din partea de nord a Casei Albe. El a fost arestat imediat, pe peluză, de către Secret Service", a declarat pentru AFP Edwin Donovan, un purtător de cuvânt al poliţiei de elită însărcinate cu protecţia preşedintelui american, scrie Mediafax.

Bărbatul a fost condus la un spital din apropiere, a precizat el.

În vârstă de 23 de ani, acesta a fost identificat ca fiind Dominic Adesanya, un locuitor de la Bel Air, în statul Maryland. El nu era înarmat în momentul arestării.

Într-o înregistrare video difuzată de televiziuni americane, un bărbat este surprins în timp ce loveşte cu piciorul câini care se aruncă asupra sa. El este imobilizat, ulterior, de agenţi Secret Service.

Doi câini, răniţi în timpul incidentului, au fost transportaţi la un veterinar, a precizat Secret Service.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/54feb2f9b4772d679afa29aad732b4f3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

În seara lui 19 septembrie, un fost militar, Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, înarmat cu un briceag, a escaladat aceeaşi porţiune de gard, a parcurs peste 60 de metri pe peluză şi a reuşit să pătrundă pe intrarea principală la parterul Casei Albe. El a traversat mai multe încăperi, după care a fost reţinut.

Barack Obama şi familia sa nu se aflau la Casa Albă, dar a izbucnit o polemică asupra breşelor în procedurile de protecţie a preşedintelui american, conducând la deschiderea unei anchete şi demisia directoarei Secret Service, mai scrie sursa citată.

Plasat în detenţie după ce a fost arestat, Omar Gonzales este anchetat pentru pătrundere ilegală într-un edificiu protejat, port de armă "periculoasă" şi deţinere ilegală de muniţie.

O judecătoare federală a dispus miercuri ca acesta să fie expertizat psihiatric, după ce o primă evaluare a conchis că este iresponsabil din punct de vedere penal.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă