10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBărbatul care a decapitat o colegă de serviciu în Oklahoma ar putea...

Bărbatul care a decapitat o colegă de serviciu în Oklahoma ar putea avea legături cu Al-Qaida

Bărbatul care a decapitat o femeie în Oklahoma, Alton Nolen, ar avea legături cu un imam cunoscut ca fiind un apropiat al imamului radical yemenit Anwar Awlaki, născut în Statele Unite şi ucis în atacurile cu avioane fără pilot ale CIA în 2011, relatează presa americană preluată de mediafax.

Suhaib Webb, un imam care avea legături cu militantul Al-Qaida Anwar Awlaki, a fost liderul Societăţii Islamice din Oklahoma, frecventată de Alton Nolen. Webb este acum imam la o organizaţie similară a moscheii unde mergeau autorii atacurilor din Boston, Djokar şi Tamerlan Ţarnaev, potrivit Breitbart News.

Imamul Suhaib Webb are numeroase legături cu radicalismul. Documentele FBI afirmă că el era un cunoscut confident al imamului radical Anwar al-Awlaki. Cu doar două zile înainte de atacurile de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, Webb a vorbit la o strângere de fonduri cu Awlaki despre speranţele sale de a strânge bani pentru Rap Brown din Atlanta, un bărbat care a împuşcat mortal doi poliţişti. Documentele FBI afirmă, de asemenea, că "Webb şi Awlaki ar putea fi asociaţi cu Societatea Musulmană Americană", o grupare descrisă ca fiind "fondată ca filiala americană a Fraţilor Musulmani".

Nolen şi-a făcut o fotografie la 5 septembrie, cu doar trei săptămâni înaintea atacului, în timp ce stătea în faţa porţii Societăţii Musulmane din Oklahoma.

Pe de altă parte, potrivit presei locale, citate de Truth Revolt, bărbatul ar fi fost concediat în urma unei dispute generate de afirmaţia lui că femeile trebuie bătute cu pietre.

Publicaţia locală McCurtain Gazette îl citează pe un prieten al lui Nolen sub acoperirea anonimatului, care susţine că a vorbit cu un membru al familiei acestuia. Potrivit lui, Nolen le-a vorbit colegilor de serviciu, joi, despre o învăţătură islamică ce spune că femeile trebuie bătute cu pietre dacă păcătuiesc şi că ulterior s-a iscat o ceartă. Nolen a fost apoi concediat dar s-a întors la serviciu în cursul aceleiaşi zi, când a decapitat-o pe Colleen Hufford.

Publicaţia afirmă, de asemenea, că Nolen a avut antecedente cu poliţia locală. El a fost arestat de zece ori de poliţia din Idabel în perioada 2004-2009, sub acuzaţii de "atac, jaf, obstrucţionarea unui ofiţer, rezistenţă la arestare, posesie de droguri şi furt".

Sursa citată susţine că Nolen s-a convertit la islam în timp ce se afla în închisoare, în 2011.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă