18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBăsescu declară că va vota în turul doi în Republica Moldova și...

Băsescu declară că va vota în turul doi în Republica Moldova și o susține pe Maia Sandu

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat marți că se va prezenta la vot în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, făcând apel la cele 100 de mii de persoane cu dublă cetățenie, română și moldovenească, care trăiesc în România să-și exprime, la rândul lor, opțiunea electorală, informează Agerpres.

“Sunt un optimist și cred în înțelepciunea poporului Republicii Moldova de a vota pentru menținerea Republicii Moldova pe traiectorie Vest. Mai mult decât atât, fac un apel la toți cei 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova și ai României în același timp, care trăiesc pe teritoriul României, să meargă duminică la vot. Eu voi fi la vot, la București. (…) Dacă oamenii cu cetățenie română ar ieși toți, duminică, la vot, Maia Sandu ar fi președintele Republicii Moldova și o garanție că Republica Moldova își va menține cursul către Vest și, poate, se ajunge și la unire la un moment dat”, a afirmat Băsescu, la TVR1.

Întrebat dacă are în plan, pe termen mediu, având în vedere că a obținut cetățenia Republicii Moldova, o eventuală candidatură pentru o funcție în plan politic la Chișinău, președintele PMP a spus: “Nu am în vedere așa ceva, dar am în vedere să creăm Partidul Mișcarea Populară și în Republica Moldova”.

“Sunt 550 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care dețin și cetățenie românească. Deci, am în vedere consolidarea unei filiale a PMP în Republica Moldova”, a spus Băsescu.

Despre Igor Dodon, contracandidatul Maiei Sandu, care a declarat că îi va retrage cetățenia moldoveană lui Băsescu dacă va ajunge președinte al Republicii Moldova, președintele PMP a spus că acesta este un “prorus, promoscovit”.

“Nu crede în valorile proeuropene și, de fapt, și Dodon și Plahotniuc sunt doi politicieni cărora le convine un regim de tip oligarhic care este furnizat doar de Moscova, în timp ce politicienii proeuropeni vorbesc despre valorile europene care trebuie implementate. Acești oligarhi nu-și doresc decât o Republică Moldova anexată Rusiei”, a susținut Băsescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă