20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Bashar al-Assad, vizită neanunţată în Rusia. Despre ce a discutat cu...

VIDEO. Bashar al-Assad, vizită neanunţată în Rusia. Despre ce a discutat cu Putin

UPDATE: Președintele sirian Bashar al-Assad, aflat marți seara într-o vizită la Moscova, i-a mulțumit omologului său rus, Vladimir Putin, pentru ‘ajutorul’ său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluții politice în Siria și va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susțin o rezolvare pașnică a conflictului sirian.

‘Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic’, a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.

——–

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a purtat o discuţie cu omologul său rus, Vladimir Putin, într-o vizită neanunţată în Moscova, scrie bbc.com.

„Domnul Assad a venit într-o vizită de lucru în Moscova, marţi seară, şi a discutat cu domnul Putin”, a transmis Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, fără a preciza dacă Bashar al-Assad s-a întors sau nu la Damasc. 

Peskov a spus că cei doi lideri au discutat despre luptele împotriva grupurilor teroriste, continuarea atacurilor aeriene ruse şi planurile Siriei pentu trupele sale. 

Este prima vizită în străinătate a lui Bashar al-Assad de la izbucnirea conflictului în Siria, în 2011

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă