10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBătaie în Parlamentul turc. Pumni și îmbrânceli în timpul dezbaterilor pentru reforma...

Bătaie în Parlamentul turc. Pumni și îmbrânceli în timpul dezbaterilor pentru reforma care îi va spori puterea lui Erdogan | VIDEO

Parlamentarii turci s-au luat la bătaie în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unei dezbateri pentru reforma constituțională menită să-i sporească puterea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit Reuters, parlamentarii din partidul de guvernare, AKP, și cei din principala formațiune de opoziție, CHP, s-au luat la bătaie și s-au îmbrâncit în sala de plen.

În imaginile transmise de CBSN se pot vedea zecile de parlamentari îmbrăcați la costum care se îmbrâncesc și se bat cu pumnii.

În cursul disputei, deputaţii CHP au obiectat faţă de faptul că membrii AKP au votat fără să intre în cabinele instalate pentru facilitarea votului secret. Furioşi, aleşii AKP au încercat să ia telefonul mobil al unui deputat CHP care a filmat scena.

În pofida incidentelor, articolele trei, patru şi cinci din cele 18 ale proiectului de lege au fost aprobate în sesiunea parlamentare care a continuat până joi dimineaţă. Dezbaterea urmează să se reia joi după-amiază.

Cele trei articole au fost aprobate cu între 341 şi 343 de voturi pentru.

Reforma din Turcia îi va permite lui Erdogan să ia singur decizii pe care nu putea să le ia până acum, precum demiterea miniștrilor sau preluarea conducerii AKP. De asemenea, el va putea să guverneze până în 2029.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă