7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBBC trece prin cea mai mare extindere de după 1940. Compania lansează...

BBC trece prin cea mai mare extindere de după 1940. Compania lansează servicii în 11 noi limbi, după ce guvernul i-a mărit bugetul

BBC World Service va lansa servicii în 11 noi limbi, acţiune care face parte din cea mai mare extindere din 1940 încoace, anunţă corporaţia. Extinderea este posibilă întrucât guvernul britanic a anunţat o creştere substanţială a fondurilor alocate companiei.

Primul dintre aceste noi servicii va fi lansat în 2017, iar cele 11 noi limbi sunt Afaan Oromo, Amharic, Gujarati, Igbo, Korean, Marathi, Pidgin, Punjabi, Telugu, Tigrinya şi Yoruba.

“Aceasta este o zi istorică pentru BBC, pentru că putem anunţat cea mai mare extindere al serviciilor internaţionale de după 1940″, a spus directorul general Tony Hall. Serviciul Mondial al BBC este o bijuterie a coroanei pentru companie şi pentru Marea Britanie”.

Şeful BBC a mai subliniat că pe măsură ce BBC se apropie de serbarea unui centenar, el are tot mai mare încredere că tot ce este mai bun din jurnalismul imparţial şi independent pracicat de companie va ajunge la peste jumătate de miliard de oameni din toată lumea.

Planul include extinderea serviciilor digitale pentru a oferi mai mult conţinut video şi o prezenţă mai mare pe reţelele de socializare.

BBC lansează, miercuri, serviciile digitale complete în limba Thai.

Planul de extindere mai prevede: noi buletine de ştiri extinse în rusă, cu versiuni regionale pentru ţările din jur; servicii avansate de televiziune în Africa, cu peste 30 de programe; noi programe pentru BBC Arabia; emisii radio pe unde scurte şi medii în peninsula Coreea, etc.

 

Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă