23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialBCE a REDUS finanțarea pentru băncile elene

BCE a REDUS finanțarea pentru băncile elene

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus, marți, plafonul finanțării de urgență destinată băncilor grecești (ELA), ca urmare a cererilor venite de la Atena, informează Agerpres.

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a decis să reducă nivelul maxim al ajutoarelor de urgență ce pot fi acordate băncilor grecești până la 89,7 miliarde de euro, de la aproximativ 91 miliarde de euro anterior, aceasta fiind prima reducere a ELA după luna februarie, când băncile grecești au fost nevoite să se bazeze pe această facilitate, au declarat surse pentru Reuters.

”Plafonul ELA a fost redus, în linie cu cererea Băncii centrale a Greciei, ca urmare a îmbunătățirii condițiilor de lichiditate”, a declarat una din surse.

Miniștrii de Finanțe din zona euro (Eurogrup) ar urma să se întâlnească vineri pentru a aproba cel de-al treilea program de asistență financiară acordat Greciei, în valoare de 85 de miliarde de euro (93,79 miliarde de dolari).

Creditorii internaționali au alocat 25 de miliarde de euro din programul de asistență financiară pentru recapitalizarea băncilor grecești, conform memorandumului semnat de autoritățile de la Atena. Chiar dacă nu va avea loc imediat, această injecție de capital este de așteptat să se finalizeze până la finalul acestui an.

În paralel, până la data de 20 august, Grecia are de rambursat către BCE obligațiuni în valoare de 3,2 miliarde de euro.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Shell Team Aviation, înșelăciunea continuă, reacții în lanț!

Investigația jurnalistică demarată de Ziarul Puterea,  intitulată ”Scandal în industria aviatică: Shell Team Aviation acuzată de înșelăciune și evaziune fiscală”(https://www.puterea.ro/scandal-in-industria-aviatica-shell-team-aviation-acuzata-de-inselaciune-si-evaziune-fiscala/), publicată la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă