13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialBelgia: Sediul cotidianului Le Soir, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Belgia: Sediul cotidianului Le Soir, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Amenințare cu bombă la sediul cotidianului belgian francofon Le Soir, amplasat în centrul Bruxellesului. Clădirea a fost evacuată, a anunţat redacţia, scrie Mediafax.

Toată strada Royale, unde se află redacţia ziarului, a fost încercuită de forţele de ordine, a precizat agenţia de presă Belga.

"Un telefon anonim care conţinea ameninţări a fost primit la redacţie, în urma căruia s-a decis evacuarea clădirii", a declarat pentru Belga Maroun Labaki, responsabil cu paginile internaţionale ale cotidianului.

"Va exploda în redacţia voastră, nu ne luaţi în serios", a afirmat autorul apelului anonim, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jurnalista Martine Dubuisson.

Potrivit lui Labaki, tipografia grupului, situată la Nivelles, a fost de asemenea evacuată, ca măsură de precauţie, mai scrie Mediafax.

Această alertă cu bombă a intervenit duminică, în timp ce peste 10.000 de persoane defilau la Bruxelles în cadrul unui "marş cetăţenesc împotriva duşmăniei şi pentru libertate de exprimare", în urma atacurilor sângeroase comise săptămâna aceasta la Paris.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă