12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBelgian suspectat a căutat ținte pentru SI în Paris, prins în Turcia

Belgian suspectat a căutat ținte pentru SI în Paris, prins în Turcia

Un belgian  de origine marocană a fost reținut, sâmbăăt, în Turcia, pentru că ar fi căutat locuri de luat ca țintă pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în atacurile de la Paris, relatează agenția turcă de presă Dogan, citată de Reuters, conform Agerpres. 

Ahmet Dahmani, 26 de ani, a fost reținut într-un hotel de lux din orașul de coastă Antalya, din sudul Turciei, a precizat Dogan, fără a-și cita sursele. Oficialii turci nu au putut fi contactați încă pentru a comenta informația. 

Dogan a mai relatat că alți doi bărbați, ambii cetățeni sirieni, au fost de asemenea reținuți pe o autostradă din apropiere sub suspiciunea că au fost trimiși de Statul Islamic pentru a se asigura că Dahmani va trece în siguranță frontiera în Siria și intenționau să se întâlnească cu el. 

Poliția antitero l-a depistat pe Dahmani când acesta a ajuns în Antalya cu un avion și l-a urmărit la hotelul unde s-a cazat, în cartierul Manavgat din Antalya, a precizat Dogan. 

Pe de altă parte, Turcia a expulzat un grup de marocani reținuți în această săptămână pe aeroportul din Istanbul sub suspiciunea de legături cu Statul Islamic.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...
Ultima oră
Pe aceeași temă