19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBerlinul nu se implică in operațiuni militare in Irak

Berlinul nu se implică in operațiuni militare in Irak

Participarea Berlinului la atacuri aeriene sau la o intervenţie militară terestră în Irak a fost exclusă de către ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, acetea explicând că este vorba despre o împărțire a rolurilor pe care statele aliate le au în lupta contra teroriștilor Statului Islamic.

Întrebat în cursul unei emisiuni a postului de televiziune german ARD cu privire la un angajament mai puternic al Germaniei în Irak, ministrul german a afirmat că Berlinul nu se va implica în operaţiuni aeriene şi terestre în această ţară, transmite Mediafax, care citează AFP.

În acest context, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a apreciat duminică că în cazul unor atacuri împotriva Statului Islamic în Siria, Washingtonul "nu va fi singur".

Potrivit postului de televiziune CBS, ea a reamintit că Germania urmează să furnizeze arme irakienilor şi kurzilor, iar Arabia Saudită va autoriza instruirea rebelilor moderaţi sirieni pe teritoriul său.

Anterior, preşedintele american Barack Obama a declarat că Statele Unite nu vor "ezita să iniţieze acţiuni contra teroriştilor din Irak şi Siria", mai scrie Mediafax.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria, Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL) ocupă vaste regiuni din estul Siriei şi din nord-vestul Irakului, unde a instituit un "califat islamic". Gruparea teroristă sunnită a decapitat doi cetăţeni americani şi un britanic.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă