7 C
București
duminică, 24 martie 2024
AcasăSpecialBerlusconi ar putea ispăși condamnarea pentru fraudă muncind într-un azil de bătrâni

Berlusconi ar putea ispăși condamnarea pentru fraudă muncind într-un azil de bătrâni

Fostul premier italian Silvio Berlusconi ar putea ispăşi pedeapsa pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset lucrând, o dată pe săptămână, la un azil pentru îngrijirea bătrânilor cu dizabilităţi, afirmă surse citate de cotidianul catolic L'Avvenire, conform Mediafax.

Propunerea a fost făcută oficial de Biroul italian pentru executarea pedepselor (UEPE), afiliat Tribunalului pentru supravegherea aplicării sentinţelor.

Berlusconi ar urma să meargă o dată pe săptămână pentru a munci de dimineaţă până după-amiază la un azil pentru bătrâni cu dizabilităţi situat la periferia oraşului Milano, cel mai probabil în apropierea reşedinţei sale de la Villa San Martino (Arcore). Activitatea sa în cadrul serviciilor sociale italiene ar urma să dureze nouă luni.

Data începerii executării pedepsei nu a fost stabilită. "Pedeapsa are rolul de a garanta recuperarea condamnatului şi evitarea recidivării", precizează Biroul pentru executarea pedepselor.

Silvio Berlusconi a fost condamnat pentru evaziune fiscală în dosarul Mediaset şi trebuie să ispăşească un an de închisoare. În plus, liderul formaţiunii Forza Italia (centru-dreapta) are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de doi ani. În contextul în care are 77 de ani, Berlusconi poate opta între arest la domiciliu şi muncă în folosul comunităţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă