13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBernie Sanders a câştigat alegerile din Alaska şi Washington în faţa lui...

Bernie Sanders a câştigat alegerile din Alaska şi Washington în faţa lui Hillary Clinton

Bernie Sanders a câştigat, sâmbătă, alegerile din statele americane Alaska şi Washington, destabilizând poziţia contracandidatului Hillary Clinton, care rămâne încă în fruntea clasamentului în tabăra democrată pentru alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Sanders ar fi înregistrat peste 50% din voturi în Alaska şi Washington, dar mai are nevoie de voturi pentru a o coborî pe Clinton din fruntea clasamentului în tabăra democraţilor.

"Intervenim serios în avantajul deţinut de secretarul Clinton şi avem un drum către victorie", a declarat Sanders după anunţarea alegerilor, în Madison, Wisconsin, alături de susţinători.

"E destul de greu pentru oricine să nu ne accepte momentul de victorie din campania noastră", a continuat candidatul democrat.

Clinton conduce în faţa lui Sanders cu 300 de voturi din cele 2.382 necesare din partea delegaţilor pentru a fi nominalizată de Partidul Democrat drept candidat la prezidenţialele de pe 8 noiembrie în cadrul convenţiei partidului din iulie, din Philadephia.

Luând în considerare şi voturile superdelegaţilor – liderii de partid care au libertatea de a susţine orice candidat – Clinton are sprijinul a 1.690 de delegaţi, spre deosebire de Sanders care are doar 946 de susţinători.

Sanders, un senator din Vermont, are nevoie să câştige două treimi din voturile delegaţilor care au mai rămas pentru a o ajunge din urmă pe Clinton.

În tabăra republicană, favorit rămâne miliardarul Donald Trump, care s-a făcut remarcat prin politicile sale antiimigraţie dure promise votanţilor dacă va ajunge preşedinte al SUA.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă