18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBILANT: Ebola a ucis 1.350 de persoane până acum

BILANT: Ebola a ucis 1.350 de persoane până acum

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia de Ebola din Africa a ucis 1.350 de persoane până în prezent, 106 dintre aceștia pierzându-și viața în numai două zile, în 17 și 18 august. Mai mult, în aceste două zile, au fost raportate încă 221 de cazuri noi în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria.

Potrivit Mediafax, în total, de la declanşarea epidemiei, OMS a identificat 2.473 de cazuri, dintre care 1.350 mortale.

Liberia, plasată su interdicţii de circulaţie de miercuri în contextul răspândirii epidemiei, a înregistrat cele mai multe noi decese (95) şi încă 126 de cazuri de infectare cu Ebola. În total, 972 de cazuri au fost înregistrate în Liberia, dintre care 576 mortale.

În Sierra Leone, nouă persoane atinse de Ebola au murit şi 59 de noi cazuri au fost înregistrate. Bilanţul acestei ţări este de 907 cazuri înregistrate, dintre care 374 mortale.

În Guineea, unde s-a înregistrat primul caz, există două noi decese şi alte 36 de cazuri. Bilanţul în această ţară este de 579 de cazuri, dintre care 396 mortale.

În ceea ce priveşte Nigeria, OMS anunţă că nu a înregistrat vreun alt caz. Ţara cea mai populată din Africa de Vest a înregistrat 15 cazuri, dintre care 5 mortale.

La 8 august, OMS a decretat o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial contra acestei epidemii de febră hemoragică fără precedent şi a recomandat luarea unor măsuri de excepţie în ţările afectate, mai scrie Mediafax.

Coordonatorul ONU pentru Ebola, doctorul David Nabarro, a anunţat marţi că se va deplasa în această săptămână în regiune, unde intenţionează să mobilizeze 7.500 de membri ai Căştilor Albastre în lupta contra epidemiei.

"O delegaţie de rang înalt a OMS se află la momentul actual în ţările afectate, unde lucrează la adaptarea unor planuri de răspuns (…) Reuniuni sunt prevăzute cu liderii Liberiei şi statului Sierra Leone, unde nivelul de transmitere rămâne ridicat", a anunţat miercuri OMS într-un comunicat.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă