19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBILANȚ: Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari

BILANȚ: Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari

Războiul din Gaza a costat 2,5 miliarde de dolari, ținându-e cont doar de costul direct al ofensivei militare israeliene de 50 de zile, a anunțat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon.

"Cheltuielile operaţiunii (…) se ridică la peste nouă miliarde de shekeli", a dezvăluit Moshe Yaalon, în cursul unei conferinţe pe teme economice, la Tel Aviv, scrie Mediafax.

"Am atacat peste 6.000 de ţinte, peste 5.000 dintre acestea prin intermediul forţelor aeriene, iar aproximativ 900 pe căi terestră şi maritimă", a spus el.

Dar, în pofida amplorii operaţiunii, el a recunoscut că militanţii din Fâşia Gaza, vizaţi de operaţiunea israeliană lansată la 8 iulie, dispun în continuare de un arsenal deloc de neglijat.

"Organizaţiile teroriste din Fâşia Gaza – Hamas, Jihadul Islamic şi alte grupări – aveau 10.000 de proiectile la începutul operaţiunii. Astăzi, ei au rămas cu 2.000 de proiectile", a spus el.

Yaalon a precizat că fiecare rachetă palestiniană interceptată de sistemul israelian antirachete costă 100.000 de dolari (aproximativ 76.000 de euro), mai scriesursa citată.

Guvernul israelian a adoptat duminică măsuri de austeritate pentru a compensa costurile prilejuite de război.

Războiul dintre Israel şi grupările armate palestiniene, desfăşurat în perioada 8 iulie-26 august, s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 71 de cea israeliană.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă