17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBilanț provizoriu la incendiul din Kazan: cinci morți, 55 de răniți

Bilanț provizoriu la incendiul din Kazan: cinci morți, 55 de răniți

Cel puțin cinci persoane au murit în incendiul din orașul Kazan din estul Rusiei, iar alți 55 de oameni au fost răniți.

Incendiul a izbucnit miercuri după-amiază într-o cafenea situată la primul etaj al unui complex comercial de trei nivele. Evenimentul a fost declanșat, se pare, de o scurgere de gaze.

Pentru rezolvarea situației autoritățile au trimis, printre altele, un tren special destinat stingerii incendiilor, precum și trei elicoptere.

Circa 650 de persoane aflate în centrul comercial “Admiral” au fost evacuate. Pe de altă parte, alte 25 de persoane ar fi încă blocate în interiorul clădirii, la peste 24 de ore de la declanșarea incendiului, susțin agențiile internaționale de presă.

Pentru găsirea victimelor prinse sub dărâmături sunt folosiți și câini dresați.

Citește și:  Un centru comercial s-a prăbușit în Rusia

La acțiune participă și 500 de angajați ai Poliției locale. Aceștia au avut mari probleme cu hoții care doreau să profite de eveniment pentru a intra în magazine, precum și cu proprietarii standurilor comerciale, care refuzau să iasă întrucât doreau să-și păzească ori să-și evacueze mărfurile.

În complexul “Admiral” se află mai ales magazine care vând îmbrăcăminte. 

Orașul Kazan (800 de kilometri est de Moscova) este capitala Republicii Tatarstan, din cadrul Federației Ruse.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă