13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Bilanţul cutremurelor din centrul Italiei a ajuns la 284 de morţi....

UPDATE. Bilanţul cutremurelor din centrul Italiei a ajuns la 284 de morţi. 8 dintre ei sunt români. Sâmbătă zi de doliu

UPDATE 10:25. Bilanţul seismului de miercuri, din centrul Italiei, a crescut sâmbătă la 284 de morţi, a anunţat Protecţia Civilă citată de La Repubblica, în timp ce preşedintele ţării, Sergio Mattarella, a ajuns la Amatrice.

Printre străinii care şi-au pierdut viaţa se numără opt români, o femeie din Spania, un canadian şi un albanez. De asemenea, trei turişti britanici, inclusiv un copil de 14 ani, şi-au pierdut viaţa. Potrivit autorităţilor, peste 180 de victime au fost identificate, inclusiv cel puţin 21 de copii. Cel mai mic avea numai cinci luni şi jumătate. Cea mai în vârstă victimă avea 93 de ani.

Între timp, preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a ajuns în jurul orei locale 8.30 (9.30 ora României) la Amatrice. El vizitează zona distrusă de seism, centrul operaţional pentru operaţiunile de salvare şi urmează să discute cu voluntarii care iau parte la operaţiuni şi cu sinistraţii care s-au refugiat în corturi.

La trei zile după ce seismul a lovit zona muntoasă a ţării, câini speciali antrenaţi şi echipe de intervenţie în situaţii de urgenţă caută în continuare printre dărâmăturile din satul Amatrice, care a fost ras de pe faţa Pământului de cutremur. Însă nu mai există semne de viaţă în clădirile prăbuşite.

—————————–

Bilanţul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puţin 278 de morţi, dar există în continuare persoane dispărute, a anunţat vineri seară Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de cotidianul La Repubblica, preluat de Mediafax.

În localitatea Amatrice au murit cel puţin 218 persoane, 49 de cadavre au fost găsite în Arquata del Tronto şi Pescara del Tronto, iar 11 în Accumoli.

Circa 2.500 de persoane au rămas fără locuinţe. Bilanţul anunţat anterior era de 267 de morţi.

Citeşte şi UPDATE. Încă 2 români morţi în urma cutremurului din Italia. MAE confirmă 8 decedaţi şi 19 dispăruţi

Guvernul Matteo Renzi a dispus proclamarea doliului, sâmbătă, în întreaga Italie.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă – cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade – urmate de sute de replici. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

Citeşte şi Cutremurele din Italia au deplasat solul cu 20 cm. Sâmbătă va fi zi de doliu naţional în Italia

 

 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă