17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO Bilanțul cutremurului din Mexic a crescut într-o zi de la 34...

VIDEO Bilanțul cutremurului din Mexic a crescut într-o zi de la 34 la 61 de morți

Bilanţul cutremurului produs vineri în Mexic, cel mai puternic seism din ultimele opt decenii din ţara latino-americană, a crescut la 61 de morţi. Bilanţul anterior era de 34 de morţi.

Cel puţin 250 de oameni au fost răniţi și mai multe clădiri au fost avariate puternic în sudul Mexicului. Potrivit primelor informaţii, cel mai grav afectat este oraşul Juchitan, din statul Oaxaca. Acolo, sediul Primăriei, un hotel, un bar şi alte clădiri au fost distruse.

Alejandro Murat, guvernatorul statului, a declarat că 45 de decese s-au înregistrat în Oaxaca, majoritatea la Juchitan. Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă a declarat că cel puţin 12 oameni au murit în statul învecinat, Chiapas. Anterior, guvernatorul de Tabasco, Arturo Nunez, anunțase că patru persoane, dintre care doi copii, şi-au pierdut viaţa în statul lui.

Echipele de salvare au lucrat pe tot parcursul nopţii de joi spre vineri, în timp ce mai multe cartiere din capitală au avutr de suferit, afectând peste un million de oameni.

Preşedintele Enrique Peña Nieto a survolat Juchita, pentru a vedea dezastrul şi eforturile de salvare. Locuitorii îngroziţi s-au refugiat printer ruinele a 100 de clădiri distruse, inclusiv sediul Primăriei.

Cele mai citite

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...

De Paște, Ciolacu i-a dat Gabrielei Firea PAS, CĂ tot Piedone e lăsat la crescut precum cozonacul

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, i-a transmis candidatului declarat al formațiunii sale politice pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă