10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanţul tragediei miniere din Rusia: 36 de morţi, iar operaţiunile de salvare...

Bilanţul tragediei miniere din Rusia: 36 de morţi, iar operaţiunile de salvare au fost oprite

Bilanţul deceselor produse în urma unui accident la o mină de cărbune a Rusiei, de dincolo de Cercul Polar a ajuns la 36, după ce cei 26 de mineri care rămăseseră blocaţi au fost declaraţi morţi, iar o nouă explozie, a treia la număr, s-a soldat duminică dimineaţă cu şase morţi, relatează Reuters, citat de news.ro.

„Condiţiile din partea afectată a minei nu ar fi permis nimănui să supravieţuiască”, a declarat ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Pucikov, după ce a vizitat mina. “În galeria unde se aflau cei 26 de mineri, temperatura era foarte mare şi nu era oxigen”, a adăugat el.

Denis Paikin, directorul tehnic al companiei Vorkutaugol, a confirmat informaţiile.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat pe site că operaţiunile de salvare au fost oprite după ce o nouă explozie, produsă duminică dimineaţă, s-a soldat cu şase morţi.

O purtătoare de cuvânt a Severstal a confirmat pentru Reuters că explozia de duminică a provocat moartea a şase personae, dintre care cinci membri ai echipelor de salvare.

Minerii au rămas blocaţi într-o galerie, după ce o scurgere bruscă de metan a provocat două explozii ce au dus la prăbuşirea parţială a minei Severnaia, din localitatea Vorkuta. Patru oameni au murit pe loc.

 

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat înfiinţarea unei comisii guvernamentale care să afle cauzele incidentului de la mina operată de compania Vorkutaugol, subsidiară de gigantului Severstal.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie lungă de accidente miniere din Rusia şi va duce, probabil, la noi polemici în legătură cu normele de siguranţă şi respectarea lor.

Liderul republicii autonome ruse Komi, unde se află mina Vorkuta, a decretat trei zile de doliu, începând de duminică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă