11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul tragic al atacului chimic din Siria a ajuns la 86 de...

Bilanţul tragic al atacului chimic din Siria a ajuns la 86 de morţi, inclusiv femei și copii. Rusia a blocat la ONU o rezoluție care l-ar fi acuzat pe Bashar al-Assad

86 de oameni au murit în urma atacului chimic din oraşul sirian Khan Sheikhoun, a anunţat miercuri seară Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, informează AFP.

”Sunt 30 de copii şi 20 de femei printre victime”, a semnalat Observatorul. Bilanțul anterior provenit de la același ONG indica 72 de morți.

Victimele au drept simptome convulsii şi dificultăţi în a respira. Deși li s-a administrat oxigen, ele au murit ulterior.

Decesele s-au produs după raidul aerian care a avut loc marţi, la Khan Sheikhoun, considerat un fief rebel şi jihadist în nord-vestul Siriei.

Medicii care au intervenit la locul atacului susțin că simptomele pacienţilor sunt similare celor constatate la victimele unei lovituri cu arma chimică – pupile dilatate, convulsii şi spumă la gură.

Atacul a provocat un val de indignare la nivel internaţional, iar mai multe ţări occidentale au spus că responsabilitatea revine regimullui Bashar al-Assad.

Cu toate acestea, Rusia a catalogat drept ”inacceptabil” un proiect de rezoluţie prezentat la ONU de către Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit care condamnă atacul de marţi din Siria.

În replică, ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a criticat miercuri Rusia pentru faptul că nu şi-a temperat aliatul sirian, informează News.ro.

”Câţi copii vor mai trebui să moară ca Rusia să-şi facă griji?”, s-a întrebat retoric Haley. Ea a precizat că SUA va lua măsuri proprii contra lui Assad, în cazul în care acestea nu vor fi aprobate de ONU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă