23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBodu cere ajutor cunoscătorilor sistemului juridic olandez pentru a acţiona în instanţă...

Bodu cere ajutor cunoscătorilor sistemului juridic olandez pentru a acţiona în instanţă site-ul PVV

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu precizează, într-o declaraţie remisă joi, că va introduce “o acţiune în instanţa olandeză” pentru închiderea site-ului discriminatoriu al PVV, el precizând că este deschis “oricărui ajutor din partea cunoscătorilor sistemului juridic si legislativ olandez”, potrivit Mediafax.

El aminteşte că a iniţiat, recent, un boicot la adresa produselor olandeze, alături de un coleg polonez. “Acţiunile mele nu se opresc însă aici. Voi depune o sesizare la Comisia pentru Egalitate de Tratament şi la Biroul Anti-Discriminare din Olanda pentru a cere sancţionarea administrativă a site-ului PVV care îi îndeamnă pe cetăţenii olandezi să îşi verse nemulţumirile subiective împotriva est-europenilor, prin sesizări anonime”, a declarat Bodu.

El a anunţat totodată că va introduce “o acţiune în instanţa olandeză” pentru închiderea site-ului. “Nu accept argumentul colegilor olandezi că libertatea de expresie, inclusiv pe Internet, este mai
importantă decât discriminarea şi instigarea la ură”.

“Consider că numai având iniţiative concrete, dincolo de vorbe, putem combate atitudini de genul celor promovate de către PVV, un partid mic ca pondere dar de care depinde liniştea premierului olandez. Pentru demararea acestei acţiuni în instanţă sunt deschis oricărui ajutor din partea cunoscătorilor sistemului juridic si legislativ olandez, astfel încât demersul să fie unul de succes”, a mai precizat Bodu într-o declaraţie remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Europarlamentarii PPE Sebastian Bodu şi Jacek Saryusz-Wolski au cerut, la 17 februarie, cetăţenilor din cele 12 state care au aderat la UE din 2004 să boicoteze toate produsele provenite din Olanda, ei apreciind că acesta este răspunsul potrivit pentru extremismul promovat de Haga.

Conferinţa Preşedinţilor a aprobat, joi, elaborarea unei rezoluţii ca urmare a dezbaterii cu privire la site-ul discriminatoriu promovat de Partidul Libertăţii din Olanda (PVV), atât dezbaterea cât şi rezoluţia fiind introduse pe ordinea de zi a sesiunii plenare a PE de la Strasbourg.

Preşedintele Traian Băsescu anunţa, recent, că în Consiliul European i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, adoptarea de către PE a unei rezoluţii “extrem de severe legate de PVV olandez”.

“Olanda poate să spună ce vrea ea, nu cerem Olandei un cec în alb. Ce cerem Olandei este să respecte Tratatul de aderare”, a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să menţioneze că a cerut preşedintelui PE adoptarea unei rezoluţii extrem de severe privind PVV.

PVV a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe “problemele” cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. “Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim”, afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitându-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă