17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBOMBARDAMENTE în provinciile siriene Hama şi Idlib, efectuate de forţele aeriene ruse

BOMBARDAMENTE în provinciile siriene Hama şi Idlib, efectuate de forţele aeriene ruse

Forţele aeriene ruse au efectuat, miercuri, bombardamente intense în provincia siriană Hama şi în zone învecinate din provincia Idlib, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters în pagina electronică, scrie Mediafax. 

Citeşte şi: Meteo la televiziunea rusă: Vreme excelentă pentru bombardamente în Siria

Raidurile de miercuri au vizat oraşele Kafr Zita, Kafr Nabudah, al-Sayyad şi satul al-Lataminah din provincia Hama, precum şi oraşele Khan Shaykhun şi Alhbit din Idlib, a precizat OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idlib este controlată de o alianţă a insurgenţilor, din care fac parte aripa siriană a reţelei al-Qaida, Frontul al-Nusra, şi alte grupări islamiste care au pus presiune pe armata siriană.

În zonă s-au înregistrat de asemenea bombardamente cu rachete sol-sol, a adăugat Observatorul, care monitorizează conflictul cu ajutorul surselor din teren.

Rusia, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a început o campanie aeriană în Siria săptămâna trecută, afirmând că vizează militanţii grupării jihadiste Stat Islamic.

Dar luptătorii din teren şi statele occidentale au avertizat că operaţiunea rusă se concentrează pe grupările rebele şi are ca scop să consolideze regimul lui Bashar al-Assad.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă