5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialBombardamente la Alep

Bombardamente la Alep

 Patru spitale de campanie şi o bancă de sânge din oraşul sirian Alep au fost lovite de bombardamente în cursul ultimelor 24 de ore, informează duminică AFP, citând un grup de medici. 

Un nou-născut a fost ucis într-unul dintre spitalele lovite, într-un sector asediat din estul oraşului, a anunţat Asociaţia medicilor independenţi (IDA), care susţine centrele medicale din oraş. 

Alep, al doilea oraş ca mărime şi fosta capitală economică a Siriei, este divizat între sectoare aflate sub controlul rebelilor şi cartiere controlate de guvern. 

Cartierele din estul oraşului sunt supuse unui asediu total de la 17 iulie de forţele regimului Bashar al-Assad, care controlează vestul oraşului divizat din 2012. 

Alimentarea cu oxigen a nou-născutului a fost tăiată după o lovitură asupra spitalului la ora locală 01.00 (22.00 GMT sâmbătă), spitalul fiind din nou bombardat după nouă ore, potrivit IDA. 

"Medicii nu au putut decât să strige la colegii lor să-i protejeze pe copii", a precizat asociaţia într-un comunicat publicat duminică. 

IDA a adăugat că cele patru spitale lovite – spitalul de copii, Al-Bayan, Al-Zahraa şi Al-Daqaq – vor fi toate scoase din uz "în urma seriei de atacuri aeriene (…) comise de avioane siriene şi ruse". 

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Siria a fost ţara cea mai periculoasă pentru lucrătorii din domeniul sanitar în 2015, cu 135 de atacuri şi alte violenţe care au vizat personalul sanitar sau infrastructuri medicale. 

În ultimele luni, mai multe spitale au fost lovite şi membri ai personalului medical ucişi în cartierele din estul Alepului. 

De la declanşarea sa în 2011, conflictul sirian s-a soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de persoane au fost forţate să fugă din cauza războiului, notează AFP.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...

Eko News: Pionieratul Jurnalismului Digital în Era Informației

Într-o eră dominată de fluxul rapid și adesea neîntrerupt de informații, discernământul și integritatea în jurnalism devin nu doar valoroase, ci esențiale. Eko News,...

Victor Ciutacu consideră că Mircea Geoană nu are șanse la prezidențiale ca independent

Prezent în emisiunea "40 de întrebări" cu Denise Rifai, jurnalistul Victor Ciutacu a vorbit, printre multe alte subiecte abordate, despre o posibilă candidatură a...
Ultima oră
Pe aceeași temă