13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBona ucigașă din Moscova spune că a omorât copilul la ordinul lui...

Bona ucigașă din Moscova spune că a omorât copilul la ordinul lui Allah

Bona arestată la Moscova în timp ce agita în plină stradă capul unei fetiţe de patru ani a declarat că a decapitat copilul pe care îl avea în grijă ‘la ordinul lui Allah’, informează AFP, citată de Agerpres.

Femeia a făcut declarația în timpul prezentării sale, miercuri, în faţa unui judecător care a plasat-o în detenţie provizorie.

Gulcehra Bobokulova, rezidentă uzbekă de 38 de ani venită să muncească la Moscova, a fost arestată luni de poliţia rusă în apropiere de o staţie de metrou din nord-estul capitalei, în timp ce transporta capul tăiat al unei fetiţe şi se declara a fi teroristă. 

“Allah mi-a ordonat să fac asta”, a declarat bona jurnaliştilor la sosirea la audiere. 

Judecătorul a dispus rapid plasarea sa în arest preventiv până la 29 aprilie, în urma unei solicitări a anchetatorilor. 

Închisă într-o cuşcă, conform practicilor din Rusia, Gulcehra Bobokulova vorbea incoerent, combinând doleanţele şi discursul profetic, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei. 

‘Allah l-a trimis pe al doilea profet pentru a aduce veşti de pace, veşti bune tuturor’, a spus ea. 

‘Mi-e foame, voi muri într-o săptămână, este sfârşitul lumii, mi-a fost interzis să mănânc. Bună ziua tuturor’, a mai spus ea, salutând presa. 

Justiţia a deschis o anchetă pentru ‘uciderea unui copil’, în timp ce media ruse continuă să se întrebe cu privire la motivaţiile celei pe care au denumit-o ‘bona ucigaşă’, calificând-o fie ‘dementă’, fie ‘teroristă’. 

Bona fetiţei născută în 2011 a aşteptat ca părinţii acesteia să părăsească apartamentul, apoi, dintr-un ‘motiv necunoscut’, a ‘rănit copilul la gât şi i-a tăiat capul de corp’, după care s-a deplasat la metrou, potrivit anchetatorilor. Înainte de plecare, ea a incendiat apartamentul. 

‘Până în prezent, nu a fost stabilită (existenţa) unor presupuşi complici sau persoane care ar fi împins-o să comită această crimă’, au declarat anchetatorii. 

Bona a fost supusă deja unui examen psihiatric. Nu este exclus ca ea să fi acţionat ‘sub influenţa unor substanţe psihotrope sau droguri’, au mai spus aceştia, fără alte precizări. 

Potrivit cotidianului popular Moskovski Komsomoleţ, Bobokulova suferea de schizofrenie şi nu reuşea să-şi găsească de lucru la ea în ţară. ‘Gulcehra este cunoscută la noi. O femeie stranie, să spunem aşa. Există şi o explicaţie: avea diagnosticul ‘schizofrenie’ şi se afla de o lungă perioadă de timp în evidenţă la psihiatrie. Avea şi o adeverinţă în acest sens’, a declarat un localnic din satul unde trăieşte familia femeii în Uzbeskistan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă