20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialBosnia: Soldați uciși de un membru al mișcării salafiste musulmane

Bosnia: Soldați uciși de un membru al mișcării salafiste musulmane

Doi soldaţi bosnieci au fost ucişi şi altul a fost rănit, după ce un bărbat a deschis focul cu o armă automată, la o sală de pariuri din apropierea unei cazărmi militare situată în cartierul Rajlovac al capitalei Bosniei, informează Mediafax.

În timp ce fugea de la locul atacului, a deschis focul şi asupra unui autobuz, rănind un al treilea soldat. Şoferul autobuzului şi alţi doi pasageri au fost răniţi de cioburi de la geamurile sparte, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Sarajevo.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

“Un foc de armă tras asupra unui membru al forţelor armate este un foc tras asupra Bosniei-Herţegovina”, a declarat Denis Zvizdic, premierul ţării balcanice, după o reuniune de urgenţă a Guvernului.

“Măsurile de securitate vor fi sporite la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, a adăugat Zvizdic, precizând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute deocamdată, dar vor fi stabilite de investigaţia oficială.

După atac, poliţia a înconjurat casa suspectului, situată în apropiere. După ce s-a auzit o detonare, a fost descoperit cadavrul bărbatului, a declarat comisarul de poliţie Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au declarat că acesta se alăturase recent mişcării salafiste musulmane.

 

Cele mai citite

FCSB a rezolvat al doilea transfer al verii. Daniel Popa, noul atacant al campioanei

După ce l-a adus liber de contract pe fundașul lateral David Kiki, ultima dată la Farul, FCSB a rezolvat al doilea transfer al verii....

Julen Lopetegui, înapoi în Premier League! Formația preluată de tehnicianul spaniol

Spaniolul Julen Lopetegui este „urmașul” lui David Moyes în funcţia de antrenor principal al formației engleze West Ham United. Lopetegui revine astfel în Premier...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă