11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBrazilia: A început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

Brazilia: A început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

În Brazilia a început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani

În Brazilia a început cea mai călduroasă vară din ultimii trei ani, cu o temperatură de 38 de grade Celsius, înregistrată, marți, în ziua solstițiului, la Rio de Janeiro, informează Agerpres.

Institutul Național de Meteorologie (Inmet) prevede pentru vara care de abia a început în Brazilia temperaturi superioare celor înregistrate în 2014, când termometrele au marcat maxima de 36 grade Celsius, în timp ce în 2015 maxima a fost de 38 de grade Celsius.

Meteorologul Marlene Leal, de la Inmet, a precizat că temperaturile din vara anului 2016 vor fi mai mari din cauza fenomenului El Nińo.

Citeşte şi:  Temperaturi-record de Crăciun, în Europa şi America

El Nińo este un fenomen care încălzește apele Pacificului, în principal în zona litoralului unor țări ca Ecuador, Columbia și Peru, a explicat Leal, ceea ce influențează și încălzirea vânturilor, care devenind mai fierbinți afectează, nu doar America de Sud, ci și restul planetei.

Juliana Hermsdorff, meteorolog la serviciul de alertă al primăriei din Rio de Janeiro, a subliniat că din cauza acestui fenomen temperaturile ce corespund sezonului estival tind să fie mai mari decât cele normale în aceste regiuni.

Cele mai citite

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă