19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBrazilia: Reacția președintei Dilma Rousseff, după votul deputaților: Mă simt indignată, victimă...

Brazilia: Reacția președintei Dilma Rousseff, după votul deputaților: Mă simt indignată, victimă a unei nedreptăţi profunde

Președinta Braziliei, Dilma Rousseff, consideră că este „victima unei nedreptăți profunde”, în contextul în care deputații au aprobat, duminică seara, procedura pentru destituirea sa, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Șefa statului a spus că se simte „indignată din cauza acestei decizii”, transmițând oponenților ei că nu se va lăsa doborâtă: „Lupta abia începe. Am curajul, forţa necesară pentru a înfrunta această injustiţie”, a spus Rousseff, referindu-se la a doua şi ultima etapă a destituirii sale care va începe în curând în Senat. 

„Jongleriile” bugetare care îi sunt reproşate „au fost practicate de toţi preşedinţii înaintea mea şi au fost considerate legale”, a adăugat șefa statului brazilian.

Citește și: Brazilia: Președinta Dilma Rousseff, tot mai aproape de demitere

Dilma Rousseff a reamintit trecutul său de fostă luptătoare de gherilă marxistă torturată în timpul dictaturii militare pentru a sublinia că va continua lupta pentru democraţie: „În tinereţe am înfruntat dictatura din convingere. Înfrunt acum, la maturitate, o lovitură de stat, nu o lovitură de stat tradiţională precum cele din tinereţea mea, ci o lovitură de stat cu aparenţa unui proces legal”, a spus ea. 

Președinta a mai afirmat că deși într-o democrație, oamenii nu mai sunt torturați, „într-o anumită formă” îi sunt „torturate” visele.

Deputații brazilieni au deschis, duminică, calea pentru demiterea președintei de stânga Dilma Roussef. Astfel, susținătorii demiterii au obținut două treimi din voturile necesare pentru ca procedura să fie trimisă la Senat, care va fi for decizional, informează AFP, citat de Agerpres. Numărul de voturi obținut de susținătorii demiterii a depășit pragul de 342 voturi din totalul celor 513. Deputaţii opoziţiei de dreapta şi-au manifestat zgomotos bucuria, intonând imnul suporterilor echipei naţionale de fotbal la Campionatul Mondial din 2014: „Sunt brazilian, cu multă mândrie şi multă dragoste”.

Citește și: Săptămână de foc pentru Dilma Rousseff

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Cod portocaliu și galben de vânt puternic și vijelii în mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Caras-Severin, valabilă de joi seara de la ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă