10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBREXIT. PNL a lansat o campanie de informare pentru românii din Marea...

BREXIT. PNL a lansat o campanie de informare pentru românii din Marea Britanie

Partidul Naţional Liberal a lansat, joi, prin intermediul Organizaţiei liberale Diaspora, o campanie de informare postBrexit pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, intitulată “Alături de românii din UK”, informează Agerpres.

Campania se va derula prin intermediul paginii de Facebook “www.facebook.com/alaturideromaniidinuk/”. 

“PNL îşi propune să le fie de ajutor românilor care trăiesc în Marea Britanie. Pagina de Facebook menţionată va conţine informaţii utile şi noutăţi despre evoluţia Brexitului şi poate constitui, de asemenea, o platformă utilă unde pot fi semnalate eventuale probleme cu care aceştia se confruntă în noul context sau eventuale incidente discriminatorii survenite. PNL consideră că românii din Marea Britanie merită respect şi sprijin, pentru ca vieţile lor să nu fie tulburate de ultimele evenimente”, precizează sursa citată. 

Liberalii susţin, totodată, că “pericolul xenofob este mai vizibil ca oricând, acum, în Regatul Unit, unde cetăţenii străini stabiliţi se confruntă cu furia naţionaliştilor extremişti”, iar “românii nu au fost nici ei ocoliţi de aceste situaţii nedemne pentru un stat care s-a definit întotdeauna ca unul democratic”. 

“În acest context, PNL este îngrijorat de situaţia celor peste 170.000 de români care muncesc, potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie – şi care aduc beneficii ţării în care locuiesc – şi de situaţia celor aproximativ 9.000 de români angrenaţi în diverse forme educaţionale în Regat. Tuturor acestora PNL le transmite că va întreprinde toate demersurile în plan instituţional pentru ca drepturile de cetăţeni europeni să nu le fie afectate ca urmare a rezultatului referendumului”, se arată în comunicat. 

Drept urmare, PNL a cerut Guvernului înfiinţarea “unei linii telefonice dedicate românilor din Marea Britanie”, prin care cetăţenii pot cere “informaţii cu privire la drepturile lor” şi, totodată, să poată sesiza “eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă