13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Prima declarație publică a reginei Elisabeta a II-a, în Irlanda de...

BREXIT. Prima declarație publică a reginei Elisabeta a II-a, în Irlanda de Nord

“Sunt încă în viaţă, ha!”, a declarat, pe un ton glumeţ, luni, regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în prima sa apariţie publică după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, relatează marţi AFP citată de Agerpres.

Remarca sa a venit după o săptămână extrem de agitată în Marea Britanie, în timpul unei vizite de două zile a reginei în Irlanda de Nord. 

‘Bună ziua. Ce mai faceţi?’, a întrebat-o vicepremierul Irlandei de Nord, Martin McGuinness, dând mâna cu suverana Marii Britanii în faţa camerelor de filmat. 

“Sunt încă în viaţă, ha!”, a răspuns amuzată regina, care a sărbători în aprilie 90 de ani. ‘Am fost foarte ocupată, multe lucruri s-au întâmplat”, a adăugat ea. 

Spre deosebire de referendumul asupra independenţei Scoţiei în 2014, Elisabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultării de joia trecută care a lansat Marea Britanie pe calea Brexit-ului. 

Martin McGuinness, fost responsabil al Armatei Republicane Irlandeze (IRA), a refuzat să comenteze schimbul său de opinii cu regina. ‘Am vorbit despre multe lucruri, dar nu vă voi spune nimic’, a spus tranşant el. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă