16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBrexit. Taxa pe corporații ar putea fi redusă cu cinci procente, în...

Brexit. Taxa pe corporații ar putea fi redusă cu cinci procente, în Marea Britanie

Ministrul de Finanțe britanic, George Osborne, dorește să păstreze investițiile business-urilor în Marea Britanie prin reducerea taxei pe corporații de la 20% la 15%, potrivit publicației Financial Times, citată de Reuters, informează Agerpres.

După ce britanicii au optat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Osborne a explicat că vrea să construiască „o economie supercompetitivă”, cu taxe scăzute pentru mediul de afaceri şi orientată global. 

Ministrul britanic de Finanţe nu a specificat când va fi redusă taxa pe corporaţii sub 15%. Bugetul pe acest an, anunţat în martie, include o reducere a taxei pe corporaţii la 17% până în 2020. Media taxei pe corporaţii este de aproximativ 25% în statele din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii. 

Citește și: VIDEO. Brexit. Farage a demisionat de la conducerea UKIP: Scopul meu a fost să scot Marea Britanie din UE

Duminică, Reuters a prezentat un mail intern al OECD în care organizaţia apreciază că o nouă reducere a taxei pe corporaţii în Marea Britanie este puţin probabilă dar, dacă va avea loc, „va transforma economia ţării într-un fel de paradis fiscal”. 

Vineri, George Osborne a afirmat că a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar până în 2020, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Revenirea pe excedent bugetar era cea mai râvnită ţintă a oficialului britanic, pentru îndeplinirea acesteia fiind adoptate măsuri dure de austeritate în ultimii ani. 

Totuşi, George Osborne a adăugat că Marea Britanie trebuie să fie „realistă privind obţinerea unui excedent bugetar până la sfârşitul deceniului”. Economia britanică arată „semne clare” de şoc după votul pentru ieşirea ţării din UE, a avertizat Osborne. 

„Trebuie să furnizăm credibilitate fiscală, continuând măsurile dure pentru reducerea deficitului, în timp ce trebuie să fim realişti în privinţa obţinerii unui excedent bugetar până la sfârşitul deceniului. Exact acesta este scopul reglementărilor noastre fiscale”, a mai spus el.

În 2010, când Osborne a preluat Ministerul de Finanţe, deficitul bugetar depăşea 10% din PIB. De atunci, măsurile de austeritate au dus la reducerea deficitului până sub 4% din PIB în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2016.

Citește și: Brexit. Theresa May, candidată la postul de premier al Marii Britanii, dorește să obțină un acord comercial cu UE, prin care să limiteze imigraţia

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă