19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBrexit. Theresa May, candidată la postul de premier al Marii Britanii, dorește...

Brexit. Theresa May, candidată la postul de premier al Marii Britanii, dorește să obțină un acord comercial cu UE, prin care să limiteze imigraţia

Unul dintre aspiranții la postul de premier al Marii Britanii, Theresa May, a promis că va încerca să obţină un acord comercial cu Uniunea Europeană, care să conţină clauze prin care să fie limitată libertatea de circulaţie, informează AFP, citat de Mediafax.

Ea a promis că va onora rezultatul referendumului, deși a militat pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană.

„Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulaţie (de persoane) să continue aşa cum a fost până acum”, a declarat ministrul de Interne şi candidata la conducerea Partidului Conservator, Theresa May, pentru postul de televiziune ITV.

În plus, ea a adăugat că va căuta să acorde garanţii cu privire la statutul cetăţenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

„Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obţine cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerţul de bunuri şi servicii “, a mai spus May. 

Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulaţie.

Theresa May, pe care sondajele o indică ca fiind cel mai popular candidat la şefia Partidului Conservator, a insistat că nu ar trebui să fie stabilit un interval de timp, pentru ieşirea din UE, însă rivalul ei, Andrea Leadsom militează pentru ca procesul să înceapă cât mai rapid.

După ce Marea Britanie invocă articolul 50, prin care este demarată procedura legală pentru de ieşire, Londra va avea doi ani la dispoziţie pentru a negocia termenii.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă