15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE.VIDEO. Bruxelles-ul, nivel maxim de alertă teroristă. Metroul, închis. Oamenii sunt sfătuiți...

UPDATE.VIDEO. Bruxelles-ul, nivel maxim de alertă teroristă. Metroul, închis. Oamenii sunt sfătuiți să stea în case

UPDATE 12.35: Premierul belgian Charles Michel a precizat, sâmbăăt, că ridicarea la maxim a nivelului de alertă teroristă în regiunea capitalei Bruxelles a fost legată de riscul unui atentat cu arme și explozibili, transmite AFP, conform Agerpres. 

 

UPDATE 12.20:  Avertizare MAE, după creșterea nivelului de alertă teroristă în Bruxelles

UPDATE 12.00: Circulaţia metroului din Bruxelles a fost oprită, iar poliţişti şi soldaţi bine înarmaţi patrulau pe străile capitalei belgiene, conform Mediafax.

Guvernul a recomandat de asemenea anularea meciurilor de fotbal programate în weekend şi celor 19 localităţi care compun Regiunea Bruxelles să ia în considerare anularea tuturor evenimentelor majore.

Cu toate acestea, lucrurile par să se desfăşoare normal la Bruxelles, unde numeroase autovehicule circulă pe străzi. De asemenea, liga profesionistă de fotbal din Belgia a anunţat că meciurile din acest weekend se vor desfăşura conform programului, în pofida recomandării Guvernului de a le anula.

—–

Orașul Bruxelles este sub ”amenințare iminentă”, iar Belgia a ridicat, sâmbătă, la nivelul maxim alerta teroristă, a anunțat  Centrul național de criză OCAM, citat de AFP, conform Agerpres

Această măsură intervine la câteva ore după ce un suspect arestat în Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justiția belgiană în legătură cu atentatele jihadiste care au făcut 130 de morți la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este al treilea inculpat în Belgia în legătură cu atentatele de la Paris.

“Ca urmare a unei noi evaluări”, Organizația de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat într-un comunicat că “nivelul de alertă teroristă a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului”. “Nivelul 3 rămâne valabil pentru restul țării”, a adăugat OCAM.

Centrul a descris “o amenințare serioasă și iminentă necesitând luarea de măsuri de securitate specifice, precum și recomandări speciale pentru populație”.

Totodată, OCAM a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene să evite “locurile cu concentrare masivă de persoane”, citând “concertele, marile evenimente, gările și aeroporturile, transportul în comun”, precum și zonele comerciale foarte frecventate.

De asemenea, OCAM a recomandat populației din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

 

 

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă