18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBULGARIA: Francezul arestat va fi EXTRADAT în Franţa

BULGARIA: Francezul arestat va fi EXTRADAT în Franţa

UPDATE 17:54, marţi:  Judecătorii bulgari au horât să-l extrădeze în Franţa pe Fritz-Joly Joachin, francezul apropiat fraţilor Kouachi, autorii atacului armat comis pe 7 ianuarie la sediul Charilie Hebdo din Paris, relatează AFP. Fritz-Joly Joachin spune însă că el nu a participat la la pregătirea atacului..

"Sunt nevinovat, vreau să mă întorc în Franţa", a declarat Joachin, arestat pe 1 ianuarie la frontiera cu Turcia şi care a admis că-i cunoştea pe fraţii Chérif şi Saïd Kouachi.
***

Francezul arestat în Bulgaria călătorea împreună cu alte trei persoane care aveau legături cu autorii atacului care a vizat redacţia revistei de satiră Charlie Hebdo, au anunţăt autorităţile de la Sofia, citate de AFP.

În prezent tribunalul din oraşul bulgar Haskovo analizează solicitarea privind extrădarea în Franţa a lui Fritz-Joly Joachin care este acuzat de "participare la o grupare infracţională armată care avea obiectivul organizării de atacuri teroriste". Magistraşii se va pronunţa pe 20 ianuarie privind cererea de extrădare a islamistului care riscă zece ani de închisoare în Franţa.

Împreună cu Joachin călătoreau alte trei persoane suspectate de legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Franţa.Bărbatul a fost reţinut pe 1 ianuarie 2015, în timp ce încerca să traverseze frontiera bulgaro-turcă în drumul spre Siria, mai scrie Mediafax.

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă