20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAutoritățile bulgare și române dezmint căutarea presupuşilor terorişti afiliaţi SI

Autoritățile bulgare și române dezmint căutarea presupuşilor terorişti afiliaţi SI

Autorităţile bulgare şi române infirmă că autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), informează Mediafax.

Informaţia publicată duminică de presa bulgară duminică, anterior, este “o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne”, a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit cotidianului.

Citește și: Alertă la graniţa de sud a României. Islamist cu paşaport românesc, căutat de serviciile speciale bulgare. Trafic îngreunat la vamă!

Comunicatul ministrului bulgar de Interne a fost preluat şi de MAE. “Potrivit unui comunicat oficial dat publicității astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum și datelor obținute de la autoritățile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității”, a transmis MAE.

Între măsurile greşit interpretate se află consolidarea securităţii în oraşul Burgas, la Marea Neagră, în legătură cu festivalul de muzică Spiritul Burgasului, dar şi îndreptate împotriva migraţiei ilegale şi punerii în circulaţie a unor documente false, potrivit Novinite.

Presa a scris că poliţia l-ar fi căutat pe Mimo Popescu, un cetăţean român, şi pe Ezida Elham, o franţuzoaică de origine iraniană, a scris 24 Ceasa anterior, citând surse din cadrul poliţiei.

Cărţile de identitate românească şi franceză ale celor două persoane postate pe site-urile unor publicaţii sunt false, a declarat ministerul duminică seara, citat de 24 Ceasa.

Persoanele şi activităţile citate de presă au fost legate de presupuse activităţi infracţionale implicând producerea unor false documente de identitate, a mai precizat 24 Ceasa.

Agenţii bulgare în domeniul securităţii caută două persoane suspectate că ar avea legături cu gruparea Statul Islamic, anunţa duminică postul bTV, citând surse. Potrivit unor informaţii citate de postul de televiziune, “acele persoane sunt mai degrabă predicatori care au venit în Bulgaria să recruteze luptători pentru jihad decât terorişti care pregătesc un atac”, potrivit bTV.

 

 

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă