21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBustul sculptorului francez Auguste Rodin, FURAT dintr-un muzeu din Copenhaga

Bustul sculptorului francez Auguste Rodin, FURAT dintr-un muzeu din Copenhaga

Bustul sculptorului francez Auguste Rodin a fost furat dintr-un muzeu din Copenhaga. Poliţia din Danemarca a dat în urmărire doi suspecți, informează Mediafax.

Furtul acelei sculpturi din bronz a fost comis în luna iulie, însă poliţia daneză a dat publicităţii abia în cursul zilei de joi, 20 august, imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timpul infracţiunii.

Înregistrarea video arată doi bărbaţi care, după ce intră în muzeul Glyptoteket din Copenhaga, iau bustul “Masque de l’homme au nez cassé” de pe soclul său, iar apoi părăsesc incinta cu mult calm.

Opera de artă sustrasă a fost realizată în 1863 şi a fost evaluată la 300.000 de dolari.

Ove Randrup, ofiţerul care coordonează ancheta poliţiei daneze, spune că furtul acestui bust, ce are o înălţime de 25,5 centimetri, a fost comis pe 16 iulie.

Poliţiştii danezi sunt de părere că hoţii au vizitat muzeul respectiv cu o săptămână înainte de comiterea jafului, pentru a slăbi sistemul de fixare a bustului pe soclu şi pentru a dezinstala sistemul de alarmă.

Autorii furtului sunt căutaţi de Poliţia daneză, Interpol şi Europol.

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă