14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCălăul britanic "John Jihadistul" a DEZERTAT din reţeaua teroristă Stat Islamic

Călăul britanic “John Jihadistul” a DEZERTAT din reţeaua teroristă Stat Islamic

Călăul britanic supranumit “John Jihadistul”, care a decapitat numeroşi ostatici occidentali, a dezertat din reţeaua teroristă Stat Islamic, informează Mediafax.

Teroristul, care are numele real Mohammed Emwazi, pare să se fi speriat de notorietatea negativă pe care a avut-o după ce a executat ostatici americani şi britanici, conform unor surse citate de Daily Mirror. 

Citește și: Precizări despre identitatea lui “John Jihadistul”, militantul grupării Stat Islamic

De teama unor operaţiuni ale forţelor speciale occidentale, islamistul pare să fi dezertat din organizaţia teroristă Stat Islamic.

Emwazi, în vârstă de 26 de ani, este dat în urmărire după decapitarea jurnaliştilor şi angajaţilor umanitari Stephen Sotloff, James Foley, David Haines, Alan Henning şi Peter Kassig.

Conform unor surse, membri ai serviciilor speciale americane şi britanice se află în Irak şi Siria pentru misiuni de capturare a liderilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Este posibil ca “John Jihadistul” să încerce să ajungă în nordul Africii, pentru a se alătura grupurilor teroriste active în această regiune.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu confirmă fondurile pentru recalcularea pensiilor: Perspectiva majorărilor în septembrie

Premierul Marcel Ciolacu dă asigurări că Executivul are fonduri pentru majorarea pensiilor din septembrie, în ciuda speculațiilor recente privind riscul unei întârzieri a acestei...

Cum s-a „scos” ambasadoarea din Maroc, Maria Ciobanu, după ce a sabotat România la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu

Ambasadoarea Maria Ciobanu a sabotat participarea României la cel mai mare salon agricol din Africa și Orientul Mijlociu-SIAM 2024, care a avut loc...

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă