13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCalifornia: Carantină pentru cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola

California: Carantină pentru cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola

Statul american California a ordonat plasarea în carantină timp de 21 de zile a tuturor persoanelor care se întorc din ţările africane cele mai afectate de epidemia de Ebola şi care au avut contact cu cei afectați de febra hemoragică.

"Astăzi (miercuri), stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede plasarea în carantină pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a contracta şi transmite Ebola", a declarat directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din California (CDPH), Ron Chapman, citat de Mediafax.

Acest protocol are ca obiectiv "protejarea sănătăţii şi securităţii californienilor şi sporirea măsurilor existente", a adăugat el.

"O persoană care nu a fost în contact cu un bolnav de Ebola nu va fi plasată în carantină", a precizat directorul CDPH, enumerând ca zone de risc Guineea, Liberia şi Sierra Leone, cele trei ţări cel mai grav afectate de Ebola în Africa de Vest.

Anunţurile din New Jersey şi New York privind plasarea în carantină, în anumite condiţii, a persoanelor suspectate de infectare cu Ebola în Liberia, Guineea sau Sierra Leone au creat confuzie în Statele Unite.
În New Jersey, cazul unei asistente revenite din Sierra Leone şi plasate în carantină deşi nu prezenta niciun simptom a generat o polemică aprinsă. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul acestui stat din Estul american a anulat carantina.

Autorităţile sanitare americane au emis luni un nou program de supraveghere pentru toate persoanele care se întorc din aceste zone, îndepărtând măsura privind plasarea în carantină obligatorie. Noul program prevede măsurarea temperaturii corpului constant şi anunţarea în mod amănunţit a contactelor avute de persoanele supravegheate, mai scrie Mediafax.

În plus, Pentagonul a ordonat, miercuri, plasarea în carantină a tuturor militarilor care s-au întors din Africa de Vest.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă