23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCalifornia. Sute de persoane, evacuate din cauza incendiilor de pădure

California. Sute de persoane, evacuate din cauza incendiilor de pădure

Aproximativ o mie de persoane au fost evacuate în apropiere de parcul Yosemite, în centrul Californiei, din cauza incendiilor de pădure.  133 de hectare au fost deja distruse în urma incendiului care a izbucnit duminică în apropiere de Bass Lake, la mai puţin de o oră de mers cu maşina de parcul Yosemite, informează Mediafax.

Incendiul, "care nu a fost limitat pentru moment", a distrus total sau parţial circa zece clădiri, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a CalFire, organismul guvernamental de informare cu privire la incendii. "Aproximativ 400 de case, respectiv 1.000 de persoane, au fost evacuate", iar accesul la locul incendiului "este dificil" pentru cei 400 de pompieri mobilizaţi.

"Ritmul de propagare a focului ameninţă sute de case", a adăugat într-un comunicat, duminică, biroul guvernatorului de California, Jerry Brown, care adaugă că autorităţile sunt îngrijorate de izbucnirea unor incendii şi în alte părţi ale statului.

Temperaturile din centrul Californiei au urcat până la 40 de grade Celsius la acest sfârşit de săptămână, iar canicula ar urma să persiste şi în zilele următoare.

Un incendiu care a izbucnit la sfârşitul lui iulie în parcul Yosemite (Meadow fire) era stins în proporţie de 50 la sută duminică, iar autorităţile apreciază că va fi stins integral în decurs de o săptămână.

Incendiul care s-a declanşat vineri în sudul Californiei în apropiere de San Diego era limitat în proporţie de 20 la sută duminică. El a determinat evacuarea a aproximativ 200 de locuinţe.

California este afectată frecvent de incendii puternice în timpul verii şi toamnei, iar seceta extremă din ultimele luni creşte riscul multiplicării lor în acest an.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă