15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCamera Lorzilor a respins planul Guvernului britanic privind ieșirea Marii Britanii din...

Camera Lorzilor a respins planul Guvernului britanic privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Guvernul Theresei May se declară dezamăgit

Camera Lorzilor a respins, miercuri seară, planul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în forma prezentată de Guvernul Theresa May, informează Mediafax.

Astfel, a fost introdus un amendament în sensul protejării cetăţenilor europeni aflaţi în Marea Britanie, ceea ce prevede că proiectul va reveni în Camera Comunelor.

În favoarea amendamentului au votat 358 de membri ai Camerei Lorzilor, în timp ce 256 s-au pronunţat împotrivă, în ceea ce este prima înfrângere suferită de Guvernul Theresa May.

Guvernul Theresa May s-a declarat „dezamăgit” de hotărârea Camerei Lorzilor de a modifica planul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Suntem dezamăgiţi că lorzii au ales să modifice un proiect adoptat fără amendamente de Camera Lorzilor. Noi vrem să garantăm drepturile cetăţenilor UE care trăiesc deja în Marea Britanie şi ale cetăţenilor britanici din celelalte state UE”, a transmis purtătorul de cuvânt al Departamentului guvernamental Brexit, citat de cotidianul The Telegraph.

Guvernul Theresa May speră să declanşeze procedura de ieşire din UE în luna martie. Planul prezentat în acest sens, care nu includea o clauză de protejare a imigranţilor din ţări europene aflaţi în Marea Britanie, a fost aprobat recent de Camera Comunelor, unde Guvernul este susţinut de o majoritate. Acum, planul va fi retrimis în Camera Comunelor.

 

 

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă