18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCamerele de supraveghere, din zona unde a fost ucis Boris Nemţov, erau...

Camerele de supraveghere, din zona unde a fost ucis Boris Nemţov, erau oprite

Unele dintre camerele de supraveghere din zona unde a fost ucis liderul opoziţiei ruse Boris Nemţov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, erau oprite pentru reparaţii, scrie cotidianul Kommersant, în timp ce autorităţile neagă această afirmaţie, informează Mediafax.

Citește și: Liderul opoziţiei ruse, Boris Nemţov, a fost UCIS. Putin: Este un asasinat la comandă! Obama condamnă "uciderea brutală"

Boris Nemţov a fost împuşcat mortal vineri noaptea, pe podul Bolşoi Moskvoreţki, în apropiere de Kremlin. Conform anchetatorilor, asasinul a tras şase focuri de armă, omorându-l pe Nemţov pe loc, în timp ce femeia care îl însoţea pe acesta, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, nu a fost rănită.

Citește și: GALERIE FOTO. Peste 70.000 de oameni au participat la marşul de la Moscova în memoria lui Boris Nemtov

Conform cotidianului Kommersant, citat de agenţia Sputnik în pagina electronică, imaginile camerelor de supraveghere din zonă erau fie neclare, fie lipsesc în totalitate, întrucât unele dispozitive erau oprite pentru reparaţii.

Cele patru gloanţe care l-au atins pe politician ar fi fost fabricate în 1986, iar celelate două în 1992. Arma crimei a fost fie un pistol Makarov, fie un pistol cu gaz Izh, adaugă Kommersant.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru tehnologia informaţiei din Moscova a dezminţit informaţiile din presă potrivit cărora unele dintre camerele de supraveghere din jurul Kremlinului erau oprite în momentul asasinării lui Boris Nemţov, relatează The Moscow Times în ediţia online.

Citește și: Crimă și frică. Ce trebuie să înțelegem din asasinarea lui Nemțov, criticul lui Putin

Purtătorul de cuvânt a precizat că toate camerele de supraveghere erau funcţionale vineri noaptea.

Postul de televiziune TVT a difuzat sâmbătă imagini de la camerele de supraveghere despre care susţine că prezentau asasinarea opozantului rus.

Citește și: Doi martori oculari l-au descris pe asasinul liderului opoziției ruse Boris Nemțov

Cele mai citite

3 genți de damă elegante, potrivite pentru ocazii speciale

În lumea modei, alegerea unei genți elegante pentru ocazii speciale poate fi esențială pentru a completa o ținută și a evidenția stilul și rafinamentul...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...
Ultima oră
Pe aceeași temă