13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCampania extremiștilor de la UKIP împotriva românilor s-a întors împotriva partidului britanic

Campania extremiștilor de la UKIP împotriva românilor s-a întors împotriva partidului britanic

Partidul antiimigraţie UKIP a depus o plângere oficială în legătură cu "îndoctrinarea politică în şcoli" după ce o fotografie cu liderul formaţiunii, Nigel Farage, alături de o remarcă a acestuia la adresa românilor, a fost folosită în timpul unei prezentări despre prevenirea unui nou Holocaut, relatează Daily Express, potrivit Mediafax.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului britanic, prezentarea a fost urmărită de sute de elevi şi a coincis cu Ziua de comemorare a Holocaustului. Aceasta includea detalii despre escadroanele morţii naziste, ghetourile evreieşti şi vânarea a milioane de romi.

Întrebând copiii cum a fost posibil Holocaustul, profesorii de la Chellaston Academy din Derby au prezentat imagini cu cuvintele Rău, Sângeros, Monştri şi Ucigaşi şi s-au referit la Melita Maschmann, o memorialistă germană ale cărei lucrări povestesc perioada trăită ca membru activ al organizaţiei de tineret a partidului lui Hitler şi ca propagandistă a regimului.

Următoarea imagine a fost însă cea care a provocat protestele UKIP. Intitulată "Nu se poate ca Marea Britanie modernă să repete greşelile Melitei … corect?", imaginea prezintă o fotografie a lui Nigel Farage, alături de textul: "Nu aş vrea să fiu vecin cu un român!" şi "Învinovăţeşte est-europenii pentru traficul dificil".

Partidul a fost alertat după ce un elev le-a spus părinţilor.

"Ni s-a arătat o imagine cu o societate multiculturală şi ni s-a spus cât de grozav este că elevii au rădăcini atât de diverse. Dar profesorul a spus că nu toată lumea este de acord cu acest lucru şi apoi a prezentat o imagine cu siglaUKIP şi fotografia lui Nigel Farage", a declarat elevul.

Farage a confirmat că va reclama şcoala la Departamentul Educaţiei pentru încălcarea clauzei stricte privind "îndoctrinarea politică" prevăzută în legea educaţiei din 1996.

Directorul şcolii, Ray Ruszczynski, a negat că Farage a fost comparat cu Hitler şi a criticat UKIP pentru că exagerează. "Este absurd să sugerezi că ne-am referit la Nigel Farage ca la un fel de Doamnă cu Coasa care va aduce următorul Holocaust. A fost mai mult o avertizare pentru elevii noştri să fie atenţi înaintea alegerilor să se gândească la ce spun politicienii", a declarat el.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă