22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCampioana mondială la scufundări libere A DISPĂRUT în adâncurile Mării Mediterane

Campioana mondială la scufundări libere A DISPĂRUT în adâncurile Mării Mediterane

Campioana mondială la scufundări, Natalia Molchanova, s-a scufundat, duminică, în apele Mării Mediterane și nu a mai ieșit la suprafață. De atunci este căutată în continuu, dar familia și prietenii ei se tem că a murit, potrivit The Guardian. 

Natalia s-a aventurat, alături de alți trei prieteni, la 35 de metri în Marea Mediterană lângă portul La Savina, pe Formentera, o mică insulă din Ibiza și nu a mai ieșit la suprafață. Familia presupune că a fost prinsă de un curent foarte puternic în apă.

De asemenea, Natalia avea prinse de ea greutăți pentru a o impiedica să iasă la suprafață. Această tehnică este folosită des de cei care practică acest sport pentru a se antrena. 

"Atunci când s-a separat de colegii ei, Natalia s-a scufundat la aproximativ 30 sau 40 de metri și (se presupune) că a intrat într-un curent subacvatic puternic", arată un comunicat al familiei.

După ce a fost căutată intens timp de două zile, fiul ei, Alexei, campion și el la scufundări libere a declarat că șansele de o mai găsi în viață sunt mici. 

Molchanova, 23 de titluri de campioană mondială  

Natalia Molchanova are 53 de ani și deține 41 de recorduri în scufundarea liberă. De asemenea, rusoaica își poate ține respirația timp de nouă minute. În luna mai a acestui an a ajuns până la adâncimea de 71 de metri. 

Mai mult, Molchanova deține 23 de titluri de campion mondial și este singura femeie din lume de a reușit să se scufunde la mai mult de 100 de metri, la Campionatul Mondial de la Kalamata, Grecia, în 2013.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini spectaculoase cu Natalia Molchanova.

Sursă video: Youtube/ Daan Verhoeven

Scufundarea liberă sau în apnee este cea mai veche modalitate de scufundare, care presupune ținerea respirației fără vreun aparat autonom de respirat sub apă. 

Cele mai citite

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă