10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCanada impune noi sancțiuni la adresa Rusiei

Canada impune noi sancțiuni la adresa Rusiei

Sancţiunile economice impuse Rusiei de către Canada au fost extinse pentru noi lideri și companii pe fondul perpetuării crizei din Ucraina.

Potrivit Mediafax, Canada a impus sancţiuni economice împotriva a cinci companii producătoare de armament, dar şi contra băncii ruseşti Sberbank, vizată, de asemenea, de sancţiuni în Statele Unite.

Ministerul canadian de Externe a anunţat că Ottawa va interzice de acum "acordarea de împrumuturi cu date scandente de peste 30 de zile", cu scopul de a limita "şi mai mult" accesul unor bănci ruseşti la pieţele financiare.

În plus, Ottawa a impus blocarea conturilor şi interdicţii de călătorie în Canada împotriva a patru militari ruşi de rang înalt, astfel încât 61 de cetăţeni ruşi sunt vizaţi de acum de sancţiuni canadiene.

În cursul acestei veri, Canada a adoptat mai multe sancţiuni împotriva unor companii ruseşti ce activează în domeniile apărării, finanţelor şi energiei, mai scrie Mediafax.

Şeful diplomaţiei canadiene, John Baird, a anunţat, marţi, că ţara sa va trimite 300 de observatori la alegerile legislative ucrainene din 26 octombrie.

Cele mai citite

Ruptură totală între Ciolacu și Piedone: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone. Ciolacu îi transmise joi lui...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...
Ultima oră
Pe aceeași temă