14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCanada trimite 40 de medici şi specialişti în Sierra Leone

Canada trimite 40 de medici şi specialişti în Sierra Leone

Canada a anunțat că va trimite 40 de medici şi specialişti militari în Sierra Leone pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest.

Militarii, medicii, infirmierele, tehnicienii medicali şi personalul de susţinere vor fi trimişi pentru o perioadă maximă de şase luni alături de omologii lor britanici la centrul Kerry Town, care tratează populaţia infectată cu acest virus, a precizat ministrul Apărării, Rob Nicholson, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Rona Ambrose, a promis un nou ajutor în valoare de 20,9 milioane de dolari (15 milioane de euro) pentru zece organisme umanitare canadiene care luptă pe teren împotriva epidemiei.

Ea afirmă că sunt necesari cel puţin 350 de lucrători străini pe lună pentru a asigura rulajul personalului în instituţiile care îngrijesc persoanele infectate din Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Aceste ţări se confruntă cu o penurie de medici, infirmiere, asistenţi psihosociali, ingineri pentru apă şi asanare, precum şi specialişti în prevenţia şi controlul infecţiilor, a declarat ea.

"Cerem personalului din domeniul Sănătăţii să se alăture luptei împotriva Ebola", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Crucea Roşie canadiană se va ocupa de recrutarea personalului voluntar şi de formarea acestuia. Voluntarii vor fi trimişi în misiuni de două luni în regiune, mai scrie Mediafax.

Noua finanţare ridică la 113,5 milioane de dolari (80 de milioane de euro) contribuţia totală a Canadei pentru combaterea epidemiei care a provocat moartea a aproximativ 5.700 de persoane din cele 16.000 de cazuri înregistrate în ultimul an.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă