9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCanadian suspectat de terorism, ucis de poliție

Canadian suspectat de terorism, ucis de poliție

Un canadian a fost ucis luni de poliţie, după ce a lovit cu maşina doi militari. Tânărul suspectat de terorism și a reușit să-l rănească grav pe unul dintre soldați, scrie Mediafax, care citează AFP.

Un accident banal de circulaţie a devenit un caz de terorism pentru Guvernul canadian luni seara, când Jandarmeria Regală din Canada (GRC, poliţia federală) a dezvăluit că deţine informaţii privind "radicalizarea" tânărului în vârstă de 25 de ani la idei apropiate jihadiştilor.

Tânărul i-a lovit pe cei doi militari în parcarea unui supermarket din oraşul Saint-Jean, situat la 40 de kilometri sud-est de Montreal, şi a fugit de la locul accidentului.

Poliţiştii au început urmărirea suspectului care, după aproximativ patru kilometri, a pierdut controlul volanului. Maşina a ajuns pe acoperişul unui şanţ de pe marginea drumului.

"Individul a ieşit şi s-a repezit către poliţie, am auzit 5-7 focuri de armă", a relatat un martor pentru presa locală.

Intrebată cu privire la acest incident, poliţia din provincia Quebec a declarat că "anchetatorii analizează ipoteza teroristă" şi a dezvăluit că ea colaborează cu serviciile de informaţii şi cu GRC.

"Acest individ era cunoscut de către autorităţile federalle, inclusiv de echipa integrată de securitate naţională de la Montréal şi de alte autorităţi", care ştiau că "el s-a radicalizat", a afirmat poliţia federală.

Totuşi poliţiştii nu prezentat indicii cu privire la o legătură între acest tânăr şi posibile reţele radicale din Canada.

Guvernul canadian a anunţat în urmă cu două săptămâni că anchetează aproximativ 80 de persoane revenite recent din zone de conflict, în special din Irak şi Siria, mai scrie Mediafax.

La începutul lui octombrie, Parlamentul canadian a aprobat participarea Canadei la coaliţia militară în Irak împotriva jihadiştilor din grupul Statul Islamic (SI).

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă