7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCancelarul Angela Merkel vrea să interzică purtarea vălului burqa, în public, în...

Cancelarul Angela Merkel vrea să interzică purtarea vălului burqa, în public, în Germania

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a solicitat interzicerea purtării vălului islamic care acoperă întreaga faţă a femeilor musulmane, în Germania, și a declarat că niciodată nu ar mai trebui repetat episodul crizei refugiaților, scrie The Independent.

“Burqa trebuie să fie interzisă, oriunde este posibil din punct de vedere legal”, a declarat Merkel în prezenţa delegaţilor la Essen, iar afirmaţiile i-au adus aplauze entuziaste.

Thomas de Maizière, ministrul de Interne german și unul dintre cei mai apropiați aliați ai cancelarului Merkel, a adus în discuţie acest proiect legislativ încă din luna august a anului 2016.

Parlamentarii olandezi au votat, încă din luna noiembrie, pentru o interdicție similară în Olanda, interdicţie care vizează purtarea costumelor musulmane în instituţiile publice, în mijloacele de transport, iar orice încălcare a acestei legi va fi sancţionată cu amenzi. Lor li s-au alăturat şi norvegienii, iar acţiunea lor nu este singulară, legea fiind implementată în mai multe țări europene. În 30 septembrie, în Bulgaria s-a promulgat o lege care interzice femeilor să poarte niqabul în public. 

Franţa a fost primul stat european care a luat măsuri împotriva portului tradiţional al femeilor musulmane. Această prevedere a fost introdusă încă din luna aprilie 2011, femeilor fiindu-le interzis să poarte, în public, niqab şi burka. Acestea pot fi amendate dacă sunt surprinse purtând ţinuta tradiţională.

Belgia a fost a doua ţară europeană care a promulgat această lege, iar Olanda, abia în 2015 a introdus o astfel de măsură restrictivă. Alte state care s-au alăturat acestui demers sunt: Italia, Elveţia, Egipt, Spania, Nigeria, Turcia, Republica Congo şi Ciad, informează The Telegraph.

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă