23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialCând ar putea fi anulate sancțiunile impuse Iranului

Când ar putea fi anulate sancțiunile impuse Iranului

Sancţiunile internaţionale impuse Iranului ar putea începe să fie anulate din primăvara anului 2016, anunţă ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, informează Mediafax.

“Probabil că sancţiunile vor începe să fie anulate începând cu primăvara anului 2016”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii, Philip Hammond.

Citește și: Discuție între Obama și Netanyahu, pe tema acordului nuclear iranian

Iranului i-au fost impuse numeroase restricţii în ultimele decenii, începând cu anul 1979, când studenţi iranieni au atacat ambasada Statelor Unite la Teheran.

Hammond a făcut aceste declaraţii la o zi după ce a participat la ceremonia de redeschidere a ambasadei Marii Britanii în Iran.

În contextul acordului nuclear, Hammond a estimat că ar putea fi deblocate active iraniene în valoare de 150 de miliarde de dolari.

Marile puteri au stabilit, în iulie, anularea sancţiunilor impuse Iranului, în contextul semnării acordului nuclear cu regimul de la Teheran.

Cele mai citite

Florian Coldea, de la apartamentul de la etajul 7 din Sectorul 3, la vila din Pipera

Punerea sub control judiciar a fostului prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a scos în evidența și faptul că acesta locuiește într-o vilă...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care gravidele şi părintele singur nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 128 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii. Actul normativ prevede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă